6.8.2016

Anna Todd: After

Amerikkalaiseen collegeen sijoittuvan sarjan avauksessa paha poika Hardin johdattaa kiltin ja viattoman Tessan huumaaviin ruumiin nautintoihin. One Direction -poikabändin fanifiktiona alkanut After on paisunut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

Teos: After
Alkuperäinen nimi: After
Kirjailija: Anna Todd
Sivumäärä: 587
Kustantaja: Otava / Seven pokkari
Mistä minulle: Kärkkäinen

Arvosana:  


Ihan ekana - tässä ei ole mitään samaa Fifty Shadesin kanssa. Takakansi sanoo kirjan olevan tulikuuma ja eroottinen... En olisi kyllä samaa mieltä. Toki Afterissakin on seksiä (niin kuin about kaikissa muissakin kirjoissa), mutta ei lainkaan samoissa määrin kuin Fifty Shadesissa. 

After kertoo 18 vuotiaasta Theresasta, joka lähtee opiskelemaan Washington Central Universityyn (jonka lyhenne muuten on CWU, ei WCU niinkuin kirjassa mainitaan, todella ärsyttävää). Theresa, lempinimeltään Tessa saa huonekaverikseen Stephin, punapäisen räväkän tytön - jonka kanssa tietysti alkaa kaveeraamaan ja siinä samassa tutustuu myös Stephin kavereihin. 

Tessa on se kiltti ja siveä vaalea tyttö joka rakastuu korviaan myöten lävistettyyn ja tatuoituun Hardiniin. Koitin sysätä ajatuksen Harry Stylesistä pois jo ensimmäisillä sivuilla, ja täytyy sanoa että onnistuin siinä paremmin kuin hyvin enkä siis kuvitellut niitä samaksi henkilöksi. Tessan ja Hardinin suhde on yksi sotku. Tappelua tappelun perään, Hardin kohtelee Tessaa huonosti - ja Tessa taas ylireagoi monessa kohtaa pienistäkin asioista. 


"Hän tuijottaa minua hetken hiljaa. Ja sillä aikaa kun odotan hänen anteeksipyyntöään... hän purskahtaa nauruun" s. 21


Jos nyt tästä poiketaan aiheeseen Fifty Shades, ja etsitään kirjoista edes jotain yhtäläisyyksiä. Päähenkilö on nuori ja viaton tyttö, joka rakastuu täysin väärään ihmiseen. Hardinissa ja Greyssä on kyllä paljon samoja piirteitä, myönnettäköön. Molemmat ovat vaikutusvaltaisia, kumpikaan ei seurustele, kummankin mielialat vaihtelee sekunnista iloisesta vihaiseen, molemmat on omistushaluisia... Japadapa, mutta tätä samaa ilmenee hyvinkin monissa kirjoissa. Fifty Shades on mielestäni sopivampi vanhemmille ihmisille, kun taas After sopii paremmin nuorille. Tosin olen lukenut vasta tämän ensimmäisen osan, joten tulevien osien soveltuvuudesta nuorille en mene siis lyömään päätäni pantiksi. 

Tykkäsin itse Afterista paljon. Se oli helppolukuinen, hauska ja täydellistä kesäluettavaa viimeisille lomapäiville. Ja ehkä ensimmäinen "rakkauskirja" jonka loppua en osannut oikeasti ennustaa sitten yhtään. Luin tätä koko yön, ja heti aamulla herätessäni piti tarkistaa loppuiko tämä oikeasti sillä tavalla kuin muistelin. Myönnetään, olin tänään jo kaupassa etsimässä kakkososaa itselleni, mutten löytänyt sitä mistään. Ärsyttää edelleen. 

Vaikka päähenkilö Tessa olikin aika ajoin ärsyttävä ja kitisevä tyttö, joka ei vaan tajua mikä itselleen on parhaaksi ja tekee typeriä päätöksiä, oli häneen kuitenkin helppo samaistua. Ongelmia vanhempien kanssa, tarve olla täydellinen ja joutuihan se tekemään vaikean päätöksen: ottaakko kiltti poika Noah, vaiko paha poika Hardin? 


"Ja kaikki ilma pakenee keuhkoistani.
Ja Molly näyttää siltä kuin tukehtuisi.
Ja Steph näyttää siltä kuin olisi nähnyt aaveen."
s. 330Ei kommentteja:

Lähetä kommentti