18.7.2016

BOOKTUBE A THON -tbr

Oon jo 19 tuntia myöhässä kyseisestä tapahtumasta, mutta kuitenkin melkein ajoissa verrattuna edelliseen kesään! Olin vuosi sitten osallistumassa tähän ensimmäistä kertaa, mutta unohdin tän syystä jos toisesta ja se lipui mun ohi ihan kokonaan. Tänään aamulla vielä kuvittelin etten osallistu ollenkaan (tiedättehän, pessimisti "en kuitenkaan ehdi lukea") mutta tässä ollaan.

Kirjojen valitseminen haasteisiin oli huomattavasti hankalampaa mitä ajattelin. BookTube-A-Thonin ideana on lukea viikon aikana 7 kirjaa, joista kuusi täytyy sijoittaa näihin haasteisiin. Vuoden 2016 haasteet menee vapaasti ja karkeasti suomennettuna näin:

1) Lue kirja jonka kansissa on keltaista.
2) Lue kirja illalla/yöllä.
3) Lue kirja jonka bongasit Booktuben kautta.
4) Lue kirja yhdeltä lempikirjailijaltasi.
5) Lue kirja joka on vanhempi kuin sinä itse.
6) Lue kirja ja katso siitä tehty elokuva.
7) Lue seitsemän kirjaa.

Hauskana lisänä kuitenkin se, että voit yhdistellä useampia haasteita yhteen kirjaan. Esimerkiksi jos luet kirjaa yöllä, jonka on kirjoittanut lempikirjailijasi, ja kirjan kannet ovat keltaiset - oot täyttänyt jo kolme kohtaa! Aikaa haasteessa on viikko (18.7. - 24.7.), mutta tottakai haastetta voi muokata itselleen sopivaksi venyttämällä aikaa ihan juuri niin pitkään kuin sitä tarvitseekin. Nämä haasteet on omasta mielestäni kiva piristys normaaliin lukuarkeen, ja tulee koettua lukeminen uudella tavalla. Oon jo jonkin aikaa miettinyt 24h -kirjahaastetta, ja saatan ruveta hurjaksi ja sijoittaa sen tälle viikolle johonkin väliin. Katsotaan mitä keksitään!

Ja sitten asiaan kuuluvasti, mun omat kirjavalinnat! Vaikeaksi asian teki se että koitin etsiä kaikki mun TBR -hyllyltä, ja vaihtoehtoja olisi ollut tuplasti enemmän toisen luetut -hyllyn puolella.

1: Kathryn Stockett - Piiat, ainoa keltainen kirja hyllyssä mikä kiinnostaa edes vähän.
2: P. C. & Kristin Cast - Yön talo, Piinattu (+ Vainottu & Lumottu jos aika riittänee)
3: Diana Gabaldon - Muukalainen (tai Donna Tartt - Jumalat juhlivat öisin, fiiliksen mukaan)
4: Robert Galbraith - Silkkiäistoukka (also known as J. K. Rowling)
5: Stephen King - Carrie, omistan vähän vanhoja, ja pituudeltaan tämä oli sopiva.
6: ... tähän yhdistän tuon kohdan nro 1 kirjan, Piiat.
7: Ja puuttuvat 2 kirjaa ovat joko nuo Yön talon kaksi osaa, tai fiiliksen mukaan ihan mikä vaan.Olisin voinut olla fiksu ja valita lyhyitä kirjoja jotta ehtisin lukea mahdollisimman paljon, mutta yrittänyttä ei laiteta. Eniten vaikeuksia tuottaa varmasti tuo Muukalainen ja Piiat. Ken tietää vaikka tulevan viikon aikana useampi kirja vaihtuu toiseen, tai vaikka keskeytän koko haasteen mutta toivottavasti suoriudun tästä edes puoleksi! :-D

ps. Bloggerilla on taas vaihteeksi jonkin sortin ongelma, eikä tämä anna asettaa kuvia normaaliin tapaan, joten pahoittelut tuosta sivussa näkyvästä ylimääräisestä valkoisesta tilasta! Jos sitä edes kukaan huomasi ennen kuin asiasta ilmoitin, heh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti