19.6.2016

Would you rather -tag


1. Lukisitko mieluummin vain trilogioita/sarjoja vai yksittäisiä kirjoja?
- Täytyy sanoa että lukisin mielummin sarjoja. Voisin lukea uudelleen ja uudelleen Pottereita ja muita lempisarjojani. Ja jos totta puhutaan, harvasta yksittäisestä kirjasta oon oikeasti tykännyt. Mun kirjahylly taitaa muutenkin pitää sisällään enemmän trilogioita ja sarjoja kuin yksittäisiä kirjoja - ellen ihan väärässä ole. 

2. Lukisitko mieluummin vain nais- vai mieskirjailijoiden kirjoittamia kirjoja?
- Naiskirjailijoiden. Ei erityisempää syytä.

3. Ostaisitko mieluummin kirjoja vain Barnes & Noblelta vai Amazonista? (tai Adlibriksesta vai Akateemisesta Kirjakaupasta)
- Adlibriksesta. Netissä huomattavasti halvemmat hinnat ja sieltä mukavempi myöskin ostaa. Ei tuu lähdettyä kirjakauppoihin kun kaikki on tehty niin helpoksi netissä. Netissä myöskin on helppo etsiä kirjoja hakukentistä, kun taas kaupassa joutuu juoksentelemaan hyllyjen välissä pahimmassa tapauksessa kuitenkaan mitään löytämättä.

4. Haluaisitko mieluummin, että kaikista kirjoista tehtäisiin tv-sarja vai elokuva?
- Vaikka sarjoja rakastankin, täytyy sanoa elokuva. Yksittäisestä kirjasta on vaikea kuvitellakkaan tv-sarjaa, ellei siihen sit lisää kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä mitä ei löydy kirjasta. Toki monesta kirjasta on vaikea saada tehtyä myöskään elokuvaa. Hmh, vaikea kysymys. 

5. Lukisitko mieluummin viisi sivua päivässä vai viisi kirjaa viikossa?
- Lukisin mielummin viisi kirjaa viikossa, mut jos ollaan realistisia niin viisi sivua päivässä. Se on kyllä oikeasti älyttömän vähän, mutta ei mulla myöskään olisi aikaa lukea viittä kirjaa viikossa. Joskus se onnistuu, joskus ei. 

6. Olisitko mieluummin kirjallisuuskriitikko vai kirjailija?

- Kirjailija, koska mun on vaikea luoda mielipiteitä muiden töistä. En myöskään osaa lukea kirjoja siihen tyyliin että kiinnittäisin huomiota kaikkiin pieniin asioihin, joista pääsisin väsäämään arvosteluja tai sanomaan pahaa (tai edes hyvää). Siksi tämän bloginkin kirjoittaminen on niin hankalaa, koska tuntuu aina että tykkään jokaisesta kirjasta jollakin tavalla, ja siksi pisteytän kirjat yleensä aina kolmeen tähteen viidestä. Lähes poikkeuksetta.

7. Lukisitko mieluummin vain kahtakymmentä lempikirjaasi uudestaan ja uudestaan vai vain sellaisia kirjoja, joita et ole koskaan ennen lukenut?

- Kirjoja, joita en koskaan ole lukenut. Oon huono lukemaan kirjoja uudelleen, ja siksi pari ihmistä onkin ihmetellyt miksi ihmeessä edes ostan niitä, kun en koskaan edes lue niitä uudelleen. 

8. Olisitko mieluummin kirjastonhoitaja vai kirjakauppias?

- Kirjastonhoitajana olis ihana työskennellä, ainakin näin ulkoapäin katottuna. En henk. koht. kuitenkaan itse käy kirjastoissa, joten... Kirjakauppiaana taas pääsisi nopeammin käsiin kaikkiin uutuuksiin, ja voisin työpäivien päätteeksi ostaa uusia kirjoja omaan hyllyyni :-D Valitsen siis kirjakauppiaan. 

9. Lukisitko mieluummin vain lempigenreäsi vai vain kaikkia muita genrejä paitsi sitä?

- Yääh vaikea kysymys. Ehkä vaan lempigenreäni. 

10. Lukisitko mieluummin vain painettuja kirjoja vai e-kirjoja?
- Vain painettuja kirjoja. En ole koskaan lukenut e-kirjoja, enkä koskaan toivottavasti tule lukemaankaan. Ei kiinnosta ajatus yhtään. Mulle lukeminen on myös tapa paeta tietokoneita, televisiota, puhelinta ja sosiaalista mediaa edes hetkeksi, joten jos joutuisin vielä lukemaan kirjat iPadiltani, siitä ei tulisi mitään. Ihan oikeat painetut kirjat on kaikenlisäksi nättejä, ja konkreettisten sivujen kääntely on parasta ikinä joten en luovu niistä ikinä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti